Zoeken
  • Joycka

Is er wel een match?

Misschien heb je het al gezien op mijn website: het eerste gesprek bij kinder- en jongerencoaching is gratis. Waarom? Wanneer zo'n coaching is aangevraagd, gaan we werken op emotioneel niveau en je kan je niet voor om het even wie blootstellen. Er moet een klik zijn tussen het kind/jongere en mezelf. En mogelijks kan ik geen antwoorden geven op de gestelde vragen, want vanuit mijn praktijk blijft de focus liggen op coaching en niet de klassieke hulpverlening.


Bij het eerste gesprek gaan we nog niet aan de slag. Het gaat erom dat we elkaar leren kennen en dat ik te weten kom met welke vragen er wordt gestruggeld. Op het einde van het gesprek zal ik zeggen of coaching aangewezen is. Stel dat ik hierop een negatief antwoord formuleer, laat ik niemand naar huis gaan zonder enig perspectief. Doordat ik me de laatste jaren ben gaan bezighouden met de sociale kaart, kan ik zeggen waar de gepaste hulp zal gevonden kunnen worden. Is er het klassieke verhaal van een wachtlijst dan zoeken we een tussenoplossing. Zo kan ik een coaching voorzien om de periode te overbruggen en zetten we samen de stap naar de organisatie/hulpverlener.


Waarom ik geen gratis intake doe bij het onderdeel leren leren (inclusief pinkerkeuze)? Een jongere moet meteen aan de slag kunnen met de nodige tips als het gaat over school. Vaak wordt er bij mij aangeklopt wanneer de punten niet zijn zoals gehoopt en/of er zijn vragen omtrent de studiekeuze. Op dat moment worden er snelle veranderingen verwacht en laten we eerlijk zijn, ieder kind/jongere wilt niet nog extra uren aan school besteden (en wij moeten ze niet gaan overbevragen).


Heb je nog vragen voor mij? Dan mag je deze altijd sturen via mail (coachyoj@gmail.com) of laat een berichtje na op de social media van YoCoach.


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven